Inbunden
40 sidor

Utgivningsår: 2021

ISBN: 9789188729743

,

Titta Tummelisa

129 kr

För fyra år sedan utkom Barbro Lindgrens och Anna Höglunds Titta Hamlet, en kortversion av världens mest kända drama som blev en stor kritiker- och försäljningsframgång! Nu återkommer paret med en ­”titta-version” av en annan litterär klassiker: Sagan om Tummelisa!

Om Titta Tummelisa (2021):
”Berättelsen rymmer mycket mer känslor än vad den lakoniska pekbokstexten uttrycker (’Kommer paddan / Paddan dum’). Gestaltningen med alla nyanser tar istället Anna Höglund hand om i sina fenomenala bilder i blyerts och akvarell. Hon har gjort lilla Tummelisa själsligt stark i sin stora utsatthet och fysiska skörhet. Det är i glappet mellan den koncentrerade texten och de expressiva bilderna som boken blir så omedelbart tilltalande. Tummelisas äventyrliga livsresa är höga berg och djupa dalar, och så kan nog de flesta av oss sammanfatta tillvaron när vi blickar tillbaka. Så blir Titta Tummelisa ett existentiellt destillat av blandade, förenande erfarenheter. Det korta, avklarnade når ett stort mått av sanning. Och medan Titta Hamlet kanske främst roade vuxna med litterär förförståelse är den djur- och naturbaserade berättelsen om Tummelisa mer direkt barninbjudande. Dessutom är det en vacker bokvolym med omsorg om den estetiska helheten. Helhetsbetyg: 5 [av 5 (= Briljant)]” Mattias Käck i BTJ

Om Titta Hamlet (2017):
”En halsbrytande och fullständigt genial pekbokstolkning av Shake­speares klassiska tragedi, ned­kokad till minsta tänkbara omfång … denna gång överträffar både Barbro Lindgren och Anna Höglund sig själva, i en noga utmätt version som skär bort allt utom kärnan. Titta Hamlet är ett litet mästerverk, och det är inte utan att man skriker efter fler tolkningar: gör alla klassiker så här, lättill­gängligt och kunnigt!” Lotta Olsson i Dagens Nyheter

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Dagar i Glömminge

Dagar i Glömminge är en samlingsvolym bestående av de nio dagboksbaserade prosaböcker som Barbro Lindgren utgav åren 2010–2021. Att älska ett djur hade länge varit min dröm var den första boken. Vagga mig till sömns den sista. Till denna nya utgåva har författaren och litteraturkritikern Michel Ekman skrivit ett förord och Barbro Lindgren ett efterord.

229 kr
,

Pompe

Pompe är namnet på en liten hund­valp. I denna bok får vi följa med Pompe på många spännande äventyr …

129 kr

Fler böcker inom samma kategorier

John Kattsson, detektiv

För första gången på svenska kommer nu en bok med den legendariske ­franske barnboks­hjälten och detektiven John Kattsson!

129 kr