Grafisk form: Eva Jais-Nielsen
Illustrationer: Per Gustavsson
Inbunden
70 sidor

Utgivningsår: 2024

ISBN: 9789189494459

,

Se fursten

129 kr

En liten furste är född! Först ligger han och sprattlar i sin säng, men snart reser han sig och springer ut i världen …

Så inleds berättelsen om den allsmäktige och egensinnige lille pojken Nino, även känd som Fursten. I Se fursten får vi följa honom ända fram till det att han ska fylla nio och bestämmer sig för att gifta sig och bli filmstjärna.

Furstens första år skildrades av Barbro Lindgren och Eva Eriksson i boken Den lille fursten (Karneval 2016). Om den skrev Martina Montelius i Expressen:

»Vem ska man berätta för om det enastående i ett barns existens? Vännerna riskerar att bli uttråkade, vilket ter sig obegripligt, eftersom ingenting är mer intressant för mig än allt som barnen säger, känner och uppfinner. Barbro Lindgren berättar för oss läsare, och balkongen där jag sitter med Den lille fursten i handen blir en alldeles ny, stjärnomstrålad värld. Denna lilla bok är en bok för alla om hur barnet, den nya människan, ställer allt på ända och gör förflutna sorger till lappri med sina välsignade stolleprov … Den lille fursten är en äventyrsbok, för livet är ett äventyr. Framåt ska vi, och det ska svänga. Oan to tri! Oan to tri!, som gossen själv brukar säga.«

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Dagar i Glömminge

Dagar i Glömminge är en samlingsvolym bestående av de nio dagboksbaserade prosaböcker som Barbro Lindgren utgav åren 2010–2021. Att älska ett djur hade länge varit min dröm var den första boken. Vagga mig till sömns den sista. Till denna nya utgåva har författaren och litteraturkritikern Michel Ekman skrivit ett förord och Barbro Lindgren ett efterord.

249 kr
,

Pompe

Pompe är namnet på en liten hund­valp. I denna bok får vi följa med Pompe på många spännande äventyr …

129 kr

Fler böcker inom samma kategorier

Ny

En natt, en katt

Driven av en mystisk inre kraft ger sig Groucho för första gången ut på egen hand på stadens tak och gator …

129 kr

Guldlock och de tre björnarna

En vacker ny­tolkning av den klassiska sagan om den lilla flickan, som när hon strö­var i skogen upptäcker ett hus som är så hemtrevligt att hon gärna skulle vilja bo där. Åtminstone för en stund …

125 kr