Inbunden
40 sidor

Utgivningsår: 2020

ISBN: 9789188729453

,

Titta Rödluvan

115 kr

En av världens mest kända sagor – nu som pekbok.

För tre år sedan utkom Titta Hamlet, en kortversion av världens mest kända drama som blev en stor kritiker- och försäljningsframgång! Nu återkommer Barbro Lindgren med en ­ titta-version av en annan klassiker, Röd­luvan och vargen! Denna gång i samarbete med Aron ­Landahl.

Aron Landahl är illustratör, musiker och sjuksköterska. År 2019 barnboks­debuterade han med Dropp dropp (Rabén & Sjögren).

Barbro Lindgren är författare till en rad klassiska barnböcker, bland annat ­ Titta-böckerna om pojken Max. År 2017 återvände hon till ­Titta-formatet när hon, i samarbete med Anna Höglund, gav ut Titta Hamlet.

Om Titta Hamlet (2017)

”En halsbrytande och fullständigt genial pekbokstolkning av Shake­speares klassiska tragedi, ned­kokad till minsta tänkbara omfång … denna gång överträffar både Barbro Lindgren och Anna Höglund sig själva, i en noga utmätt version som skär bort allt utom kärnan.

Detta är Hamlet som glad hjärtlöshet, men också som stor sorg, ensamhet och medvetenhet om ­döden. Titta Hamlet är ett litet mästerverk, och det är inte utan att man skriker efter fler tolkningar: gör alla klassiker så här, lättill­gängligt och kunnigt! Men det här är inte bara en bra start för den som vill möta Shakespeare för första gången, utan en överraskande stark tolkning även för dem som umgåtts med Hamlet länge.” Lotta Olsson i Dagens Nyheter

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Fler böcker inom samma kategorier