Inbunden
148 sidor

Utgivningsår: 2016

ISBN: 9789187207556

Om fällor och flockdjur

179 kr

Är jag ett flockdjur? Nej, det är jag inte och har jag aldrig varit. Man kan inte vara ett flockdjur om man behöver tänka mycket. Och det behöver man för att förstå något av detta obegripliga liv.

Då hinner man kanske också med att läsa filosoferna och få veta vad de har gått och tänkt på.

Angående fällor, så fångar flugfällan insekter i sin dödliga men otroligt vackra kanna.

Om flugfällan har Charles Darwin sagt: ”Det är den underbaraste växten i världen.”

Barbro Lindgren

I sin serie tanke­böcker från Glömminges horisont funderar Barbro Lindgren, med lite hjälp av berömda filosofer och författare, över livets stora och små ­frågor. Men även hunden Mimmi, grannar, barnbarn och inte minst korvskinnen ovanför Fäholmen spelar viktiga roller. Katarina Olausson Säll har gjort målningarna till de vackra omslagen.

 

OM BOKEN

”Det här är en av årets vackraste och mest tröstande böcker. Ge den till en vän som du tycker om. Vännen kan också vara du.”
Susanne Sterner i Östgöta-Correspondenten

OM TIDIGARE BÖCKER I SERIEN

”Om det fanns något förnuft i den litterära världen skulle en bok som denna få den uppmärksamhet som nu ges hypade tjockisromaner, salongspornografisk underhållning och illa skrivna deckare.” Michel Ekman i Hufvudstadsbladet

”En mycket fin text för den som vill läsa om livet men inte älskar böcker som heter ‘Tankar om livet’ och har ­någon akvarellblomma på omslaget, och som brukar slentrianskänkas till konfirmander, studenter och 40-årskrisare. Det är en mjukhård, kompromisslös, reflekterande och ärlig text, vars emellanåt lakoniska humor på riktigt kan lindra både dödsångest och livsångest.” Rebecka Åhlund i Smålandsposten

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Dagar i Glömminge

Dagar i Glömminge är en samlingsvolym bestående av de nio dagboksbaserade prosaböcker som Barbro Lindgren utgav åren 2010–2021. Att älska ett djur hade länge varit min dröm var den första boken. Vagga mig till sömns den sista. Till denna nya utgåva har författaren och litteraturkritikern Michel Ekman skrivit ett förord och Barbro Lindgren ett efterord.

249 kr