192 sidor. Inbunden.

Utgivningsår: 2014

ISBN: 9789187207310

Kom, madame, fru

189 kr

För fyra år sedan förälskade sig Carl-Göran, åttiosju, och Sigrid, åttiotvå, i varandra som om de var sjutton.

De sa: ”Vi gör kärlek på schavotten”.

De förberedde ett vackert slut: berusade på calvados såg de framför sig hur de skulle frysa ihjäl i varandras armar en vinternatt vid minus trettio grader.

Men, Sigrid gick bort innan dess. Kvar blev Carl-Göran som i Kom, madame, fru berättar om de 1288 dagar och nätter de fick tillsammans.

FRÅN MOTTAGANDET

“Den förunderligt rika boken om knappt 200 sidor trotsar genrerna; den är en märklig, mogen blandning av kåseri, biografi, självbiografi, essä, reseskildring, sjukjournal och uppbyggelsebok.” Carl-Johan Malmberg i SvD

OM FÖRFATTAREN

Carl-Göran Ekerwald, född 1923, är författare till romaner, novellsamlingar, essäer och biografier. Förra året utgav han sin första diktsamling, Sigridiana.

OM SIGRIDIANA

”En fräsch och opretentiös diktsamling, som spritter av liv och ömsint humor … Jag har blivit intagen av denna både festliga och allvarliga bok om förälskelse. Att leva i nuet, att sätta världen i gungning, att våga och att älska är bokens teman. Sigridiana är en dikt, som hyllar kärleken utan ålder.” Eva Ström i Sydsvenskan

”Det är lätt att smittas av uppsluppenheten i denna lyckosprudlande hyllning till livet och kärleken. Det tycks aldrig vara för sent att börja om på nytt.”
Ann Lingebrandt i Helsingborgs Dagblad

”Det blåser en glad och lekfull vårvind i den svenska poesin just nu. Jag tänker givetvis på den otidsenliga diktboken Sigridiana … Här möter oss ett kärlekens här och nu, i tillfälliga minnesbilder eller filosofiska funderingar, men hela tiden skriven på ett poetiskt frisläppt språk som varken värjer för barnsliga rim eller bråddjupa anspråk … Det är barnets och den erfarne mästarens språk vi här möter. Ekerwald flår helt enkelt livet åt oss och lyfter fram det som ger livet djup och mening.” Peter Curman i FiB/Kulturfront

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Kallhamrat

Kallhamrat – är titeln på Carl-Göran Ekerwalds nya diktsamling. Den består av, med författarens egna ord, »ord smidda och tydliggjorda erfarenheter samt röster ur det förgångna som ­befunnits vara minnesvärda«.

149 kr

Det som inte finns

I sin nya ­essäsamling lyfter Carl-Göran Ekerwald fram vittnesmål från världslitteraturen och från egen fatabur på hur det icke-existerande påverkar det som existerar.

199 kr