Böcker av Dee Brown

Månaden när hjorten fäller sina horn

Klockan 11.15 den 21 december 1866 rider kapten William Fetterman och åttio soldater ut från Fort Phil Kearny för att undsätta några skogshuggare som angripits av indianer. Vad de inte känner till är att allt är en gigantisk lockfågelsfälla. Gömda i vegetationen bakom åsen väntar tvåtusen beväpnade siouxer, cheyenner och arapahoer på sitt byte. Snart är alla soldater döda.

189 kr

Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee (pocket)

Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee är en av de mest berömda och mest betydelsefulla indianböcker som någonsin skrivits. Den skildrar USA:s kolonisation av Vilda västern 1860-1890, då apacher, cheyenner, comancher, siouxer och andra stammar bjuder inkräktarna ett oväntat hårt motstånd.

55 kr

Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee

Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee är en av de verkligt klassiska indianskildringarna. När boken först utkom 1970 väckte den stor uppmärksamhet och bidrog till att förändra synen på Nordamerikas urinvånare och deras historia. För första gången skildrades i en bok med massupplaga den mytomspunna erövringen av vilda västern ur indianernas perspektiv. Boken utsågs 1995 till en av 1900-talets mest betydelsefulla böcker av New York Public Library.

189 kr