Mjukband
Översättning Lars Ohlsson
70 sidor
Utkommer i småskriftsserien Den lilla hammaren

Utgivningsår: 2016

ISBN: 9789187207754

Tankar om det otänkbara

Hur skulle ett krig mellan USA och Ryssland se ut?

59 kr

Har det otänkbara blivit tänkbart? Är USA på väg mot en direkt militär konflikt med det kärnvapenutrustade Ryssland?

I Tankar om det otänkbara går den rysk-amerikans­­­ke militäranalytikern The Saker igenom olika scena­rier för hur ett krig mellan USA/Nato och Ryssland kan tänkas starta och utspela sig.

Han menar att Väst grovt undervärderar Rysslands militära förmåga och har övergett lärdom­ar­na från det kalla kriget.

Då förstod man att ett krig mellan de två rivalerna skulle innebära att båda förlorade och därför måste undvikas till varje pris.

Nu tycks Washington ta varje tänkbart tillfälle till att provocera Moskva. Det må vara genom att expandera Nato österut och stödja statskuppen i Ukraina eller genom att stationera ut snabbinsatsstyrkor i Baltikum och antiballistiska missiler i Rumänien.

Då var många uppriktigt, och välmotiverat, panik­slagna.

Nu är nästan ingen rädd och bara ett fåtal lägger ens märke till vad som sker.

Tankar om det otänkbara är därför en nödvändig väckarklocka.

OM FÖRFATTAREN
Pseudonymen ”The Saker” är grundare av The Saker Community of Blogs, som på frivillig basis driver bloggar på sju språk, med åtta olika redaktioner fördelade på fyra kontinenter. Den ursprungliga engelsk­språkiga bloggen, som är baserad i Florida där The Saker är bosatt, har över 1 miljon besök varje månad.

The Saker är av ryskt ursprung men uppvuxen i Väst­europa. Han är universitetsutbildad i USA och har tidigare arbetat som mili­tär analytiker. Förra året utkom boken The Essential Saker (Nimble Pluribus),­ ett urval texter från The Sakers blogg 2007–2015.

“Saker” betyder tatarfalk (Falco cherrug), en utrot­ningshotad falkfågel som påträffas främst i Asien, men även i östra Europa och nordöstra Afrika.

www.thesaker.is

”När jag först kom i kontakt med The Sakers blogg, un­der en av dessa ändlösa nattliga räder på nätet, så kom jag att älska den lika mycket som The Trashmen, bandet som för alltid förändrade rock’n’rollen. The Saker har förändrat nätet för alltid vad gäller seriös diskussion om Ryssland. Det här var på riktigt: en ryss med ett livligt intellekt, bosatt i ’Kaosimperiets’ nedre regioner, som talade direkt från hjärtat, långt bortom väns­ter- eller höger-positioner. En ny Diogenes som sökte sanningen i den konstruerade Ryssland-mot-Väst-krisens ödemark.” Pepe Escobar i förordet till The Saker Essential

Läs mer

Fler böcker inom samma kategorier

Eliternas uppror och sveket mot demokratin

Det är eliten, inte massorna, som hotar den rådande samhällsordningen och den västerländska kulturen. Det hävdar den amerikanske historikern Christopher Lasch i sin uppmärksammade bok Eliternas uppror, som nu åter ges ut på svenska.

 

219 kr

Sexsveket

En kritisk genomgång av den moderna sexualsynen som växte fram på 1960-talet och de negativa effekter som den haft för inte minst tjejer och unga kvinnor.

209 kr