Danskt band
240 sidor

Utgivningsår: 2022

ISBN: 9789189494190

Och cancern bara försvann

En självupplevd historia

199 kr

I juli 2014 får Sven Erik Nordin besked av sin läkare att han har en aggressiv form av cancer i under­livet.

Vid samma tillfälle får han också veta att hans enda chans att över­leva är att genomgå en omfattande operation som bland annat innebär att hela penis avlägsnas.

Efter en kort betänketid bestämmer sig Sven Erik ­Nor­din för att inte följa läkarens råd. Han ­tackar nej till behandling. Samtidigt börjar han att feb­rilt leta efter alternativa metoder som kan bota honom.

Idag, åtta år senare, är Sven Erik Nordin sedan flera år friskförklarad.

I Och cancern bara försvann berättar han om si­na erfaren­heter av att som dödsdömd cancerdrabbad lyckas hitta en väg till­baka till livet. Han tar också upp hur hans syn på cancer och cancervård kom att förändras under färden.

I denna nya upplaga har han tillfogat ett nytt förord och ett kapitel om de reaktioner han fått på boken från läkare och läsare.

»Det har nu gått åtta år sedan jag fick min cancerdiagnos och be­skedet att jag snart skulle dö om jag inte gick med på ­läkarnas förslag om ett mycket omfattande kirurgiskt ingrepp. Och det är tre år sedan denna boks första upplaga utkom.

Hur mår jag då idag?

Jag mår fortfarande när detta skrivs i juli 2022 mycket bra, och såvitt jag för­står är jag fortfarande cancerfri. I alla fall har jag inga symtom som tyder på något annat.

Kort sagt tycks min improviserade “behandling” ha resulterat i bestående hälsa kanske rentav något över den nivå man normalt förväntar sig vid 77 års ålder i vår del av världen.

Jag har fått och fortsätter att få många mejl och telefonsamtal från människor som uppger att de blivit cancerfria med hjälp av min metod. I denna nya upplaga av Och cancern bara försvann har jag därför lagt till ett appendix där jag återger några av de berättelser som nått mig.«

Sven Erik Nordin är pensionerad bete­­ende­vetare och grundare av hemsidan www.svaradoktorn.se, som sedan ­starten 2016 haft över 2,2 miljoner besök.

»Jag lyckades besegra cancern, men inte med hjälp av de meto­­der som den moderna läkarvetenska­pen erbjöd mig, utan med dem som jag själv hittade. Jag är givetvis glad och ­tacksam över att mot alla odds ha överlevt min cancer på ett sätt som läkarna för­klarade var omöjligt. Men jag är sam­tidigt ledsen, frustrerad, arg och förtvivlad över alla dem som inte får den möjligheten. Denna bok har jag skrivit för att ge andra den mira­­ku­lösa möjlighet som jag själv fick.« Sven Erik Nordin

Läs mer

Fler böcker inom samma kategorier

Hjärthälsans hemligheter

I Hjärt­­hälsans hemligheter visar den ­skots­ke läkaren Malcolm Kendrickvisar att hjärtsjuk­domar inte har ­någonting att göra med vare sig högt kole­sterol eller mättat fett. Istället presenterar han en alternativ förklaringsmodell som han kallar »den trombogena processen«.

219 kr

Frisk utan statiner

För den stora majoriteten är statiner inte en meningsfull medicin, menar Aseem Malhotra. I sin bok presenterar han en alternativ, statinfri metod för att förebygga och reversera hjärt­sjukdomar.

189 kr