Illustrationer: Anna Forsmark
Layout: Eva Jais-Nielsen
Inbunden
200 sidor

Utgivningsår: 2021

ISBN: 9789188729897

Lek istället för köp

144 kreativa tips för att köpa mindre och skapa mer

199 kr

I succéboken Lek istället för bråk gav Lisa Mannberg många tips på hur besvärliga konfliktsituationer med barn kan förvandlas till spännande äventyr.

I sin nya bok, Lek istället förköp, ger hon tips på hur lekar kan ersätta inköp i familjelivet.

Här får du möta föräldrar som istället för att shoppa skapar det de behöver. Med hjälp av fantasi och kreativitet gör de varda­gens köp- och-släng-vanor till någonting glädjefyllt, mer ekono­miskt och mer hållbart.

Det kan handla om allt ifrån att odla sallad och slöjda leksaker till att laga lyxmat och skapa festtraditioner.

Med hjälp av 144 st kreativa tips vill Lisa Mannberg inspirera läsarna till att återkommande ställa sig frågan: Måste jag köpa – eller kan jag lika gärna fixa eller skapa det själv?

Om Lek istället för köp:
»’Börja där du är, ta vad du har och lek att du kan’ är devisen för boken. Det lekiga perspektivet genomsyrar allt … Den är rolig att läsa, ger massor av lust och pepp och är fantastiskt välskriven. Målgruppen är föräldrar, men den fungerar väl för vana läsare från ca 12 års ålder. Helhetsbetyg: 5.«
BIBLIOTEKSTJÄNST

Om Lek istället för bråk:
»Suverän handbok i att omvandla kon-
fliktfyllda vardagssituationer till lustfylld lek. Illustratio­nerna är ljuvligt lekfulla och kreativt konstnärliga. Språket är föredömligt enkelt, effektivt och levande. Tilltalet genomsyras av en kärleksfull vilja att ha roligt tillsammans. Helhetsbetyg: 5.«
BIBLIOTEKSTJÄNST

 

“I min förra bok Lek istället för bråk presenterade jag olika vardagslekar för vuxna att leka tillsammans med barn. I Lek istället för köp ligger tyngdpunkten på att inspirera dig som vuxen till att bejaka din lekfullhet och kreativitet i din vardag. Låt dig inspireras av barns lust att lära sig nya saker på ett lekfullt sätt. Av deras drivkraft att leka och skapa bara för att det är roligt, att utforska världen med hjälp av alla sina sinnen och ha förmågan att se magi i de mest vardagliga ting. Välj sedan när du känner för att skapa på egen hand och när du vill leka tillsammans hela familjen.” LISA MANNBERG

Lisa Mannberg är författare, pedagog och föreläsare. Tidigare har hon givit ut boken Lek istället för bråk – 64 lekar för enklare och roligare vardag med barn (2016, 2019). Anna Forsmark är illustratör. Utöver Lek istället för bråk har hon även illustrerat barnböcker som Lilla nej-boken och barnboksserien om Funkisfamiljen.

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Lek istället för bråk

I Lek istället för bråk har Lisa Mannberg samlat 64 lektips, fördelade på åtta situationer, som hjälper dig att ska­pa ett roligare och mindre konfliktfyllt samspel med barn.

209 kr