2 CD
26 sånger

Utgivningsår: 2014

ISBN: 9789187207259

Hoppets lilla orkester

Andra sånger av Vysotskij och hans vänner

139 kr

I slutet på åttiotalet gjorde Fria Proteatern stor succé med en föreställning med sånger av den ryske visdiktaren Vladimir Vysotskij (1938-1980).

Nu återkommer Fria Pro med en helt ny föreställning, ­Hoppets lilla orkester, med 23 inte tidigare framförda sånger av framför allt ­Vysotskij, men även av andra ryska visdiktare (samt en polsk). Bland annat finns här även sånger av Sergej Jesenin, Bulat Okudzjava, Agnieszka Osiecka,­ ­Jaroslav Smeljakov, Andrej Tarkovskij och Aleksandr ­Vertinskij.

Denna dubbel-CD är en liveinspelning från ­Scalateatern, Stockholm, i november 2013.

”Det här är musikteater med oändligt starka känslor, suveränt sjungna, understrukna av tio musiker i ett rytmlandskap med klezmermusik, romskt, kosackdans …” Ingrid Strömdahl i Svenska Dagbladet

Karneval har tidigare utgivit Vargjakten, en bok med texter och noter till 48 Vysotskijsånger och en CD med alla sånger från Fria Pros föreställning Sånger av Vysotskij.

“Nu har det gått mer än trettio år sedan min djupt saknade bror Ola – död 2011 – introducerade Vladimir Vysotskij för mig och mina kamrater på Fria Proteatern. På den tiden fanns fortfarande större delen av Vysotskijs produktion bara på anonyma kassettband. Det fick till resultat att vi tillskrev honom sånger som hade andra upphovsmän. Nu, när vi inte kan hålla oss längre utan samlar ihop en ny upplaga av vår 1990 nedlagda teatergrupp, vill vi också lyfta fram de sammanhang och den tradition som Vladimir Vysotskij var en del av.” Ur Carsten Palmærs inledning

CD 1
1. Hoppets lilla orkester
2. Mot toppen
3. När du och jag möttes
4. Varför vildarna åt upp James Cook
5. Masja har en elak styvmor
6. Sång om den nya tiden
7. Lyrisk sång
8. Aljosja
9. Ach zugt ihr magt ihr ich bin a fartover jat?
10. Den blödige boxaren
11. Palestinsk tango
12. SOS (Rädda våra själar)
13. Aljosjka eldar på med dragspelet

CD 2
1. Ett främmande hus
2. Om jag skulle bli sjuk
3. Da svedanje, Tanja
4. Vad kan man säga om vår korta tid?
5. På sjukhuset
6. Murka
7. De älskande i Kamiennagränd
8. Min zigenarsång
9. Sång om en vän
10. Balladen om kärleken
EXTRANUMMER
11. Balladen om barndomen
12. Sången om jorden
13. Vargjakten

Läs mer