Förord Mats Berggren
Illustrationer Carin Carlsson och Stina Johnson
Fackgranskning Gerd Brandell och Eva-Lotta Funkquist
268 sidor
Inbunden

Utgivningsår: 2013

ISBN: 9789187207044

Amning i vardagen

199 kr

Sverige påstås vara ett amningsvänligt land, men ändå minskar amningen. Denna situation har uppkommit eftersom elementära fakta om amning har svårt att nå ut. Föräldrar får helt enkelt inte den information de skulle behöva för att få igång och upprätthålla amningen.

Amning i vardagen fyller därför ett stort tomrum. Den förmedlar på ett personligt, pedagogiskt och initierat sätt vad den senaste kunskapen om amningen säger.

Äntligen finns nu på svenska en utförlig bok som berättar om hur man får amningen att fungera – från hemkomsten från BB fram till avvänjningen!

PRESSRÖSTER

“Marit Olanders har lyckats att skriva den ultimata boken om amning. Den bör läsas av varje kvinna som får barn, vare sig hon föder barnet själv eller adopterar … Denna bok är en välskriven bok med gedigen litteraturlista som riktar sig både till blivande och nyblivna föräldrar som saknar förkunskaper. Boken kan även läsas med behållning av vårdpersonal som kommer i kontakt med amning.” Jennie Arvidsson i BTJ

“När jag fick Marit Olanders bok Amning i vardagen tänkte jag ‘hoppas, hoppas att det här är boken jag så länge saknat!’. Det har nämligen saknats en svensk, välskriven handbok i amning riktad till blivande föräldrar och föräldrar till barn som ammas. Jag har saknat den så mycket att jag hann bli riktigt rädd för att boken inte skulle uppfylla mina högt ställda förväntningar. Det gjorde den. Det här är boken jag så länge saknat. Boken jag vill rekommendera alla blivande föräldrar att läsa.” Barnakuten

OM FÖRFATTAREN

Marit Olanders var under tio år redaktör för tidningen Amningsnytt. Hon har tidigare drivit Amningsbloggen och utgivit skriften Sugen på livet – om att lära sig amma (Amningshjälpen 2008), som spritts i hundratusentals exemplar och översatts till tio språk.

UR FÖRORDET

Det har saknats en bra, informativ skrift utan pekpinnar och krav om amning. Om hur vackert, lustfyllt och viktigt amning är men samtidigt om hur svårt det kan vara och att det inte alltid är självklart. Där man fokuserar på den ammande mamman och barnet men också har vettig information till pappan/partnern.
Marit Olanders bok Amning i vardagen, som du just nu håller i, fyller det tomrummet.” Mats Berggren, författare och jämställdhetsarbetare

Läs mer

Fler böcker inom samma kategorier

Ny

Diabeteskoden

I Diabeteskoden presenterar den kanadensiske läkaren Jason Fung sina omvälvande tankar om hur typ 2-diabetes kan förebyggas och botas utan mediciner.

199 kr
Ny
,

Allt om fasta

En bok som innehåller allt du behöver veta om den uråldriga bantnings- och hälsokuren fasta, skriven av två verkliga specialister

199 kr