Förord: Ralf Sundberg
Översättning: Elisabet Flodin och Inger Lernevall
Danskt band
109 sidor

Utgivningsår: 2020

ISBN: 9789188729675

Bättre immunförsvar på 21 dagar

Så blir du metabolt friskare och så ökar du din motståndskraft mot infektioner

179 kr

Det bästa försvaret mot covid-19 och andra typer av infektioner är att optimera din metabola hälsa!

Det är budskapet i Bättre immunförsvar på 21 dagar.

Här berättar den brittiske läkaren Aseem Malhotra om vad som kän­netecknar metabol sjuklighet, hur man mäter den och vad man kan göra för att bli metabolt friskare.

Här beskrivs hur några få men viktiga förändringar av kost, motion och livsstil kan ha en revolutio­nerande betydelse för vår metabola hälsa.

Den goda nyheten är att dessa förändringar kan ha stor effekt redan efter kort tid.

Diskussionen om coronapandemin 2020 har varit starkt koncentrerad på själva viruset och de åtgärder social distansering, karantäner, skydds­masker och vacciner som anses kunna stoppa det. Aseem Malhotra vänder på perspek­tivet och riktar istället sökar­ljuset på virusets värdar, människorna, och vad vi kan göra för att bli mer motstånds­kraftiga, inte bara mot covid-19 utan även mot andra sjukdomar.

ASEEM MALHOTRA är överläkare inom kardiologi och professor i evidensbaserad medicin. Han är styrelse­medlem i King’s Fund, en pionjärorga­ni­sation för en livsstilsinriktad syn på hälsa, och en av grundarna av Action on Sugar. Aseem Malhotra medverkar som expert i ­brittiska och internationella medier och skriver i tidskrifter som BMJ, British Journal of Sports Medicine och European Scientist. År 2017 utgav han den bästsäljande boken The Pioppi Diet (tillsammans med Donal O’Neill).

 

RALF SUNDBERG I FÖRORDET: “Aseem Malhotras nya bok handlar inte bara om hur vi ­bygger en motståndskraft mot covid-19 år 2020, utan också om hur vi generellt förbättrar hälsa och livskvalitet under hela livet. Den är ännu en milstolpe i Aseem Malhotras kamp för att genom god kost och livsstil förbättra folkhälsan. Läs den noga. Våga följa dess råd, som vilar på solid vetenskaplig grund. Tre veckor kan bli början till att för alltid förändra ditt liv till det bättre.”

Ralf Sundberg är läkare och docent vid Karolinska institutet. Han har publicerat 33 artiklar i vetenskapliga tidskrifter och bland annat böckerna Forskningsfusket (2011), Forskningsfusket bara ­fortsätter (2016) och Dämpa inflammation (tillsammans med ­Martina Johansson, 2019). Ralf Sundberg är sedan 2017 ordförande i Riksföre­ning­en för metabol hälsa.

 

KAROL SIKORA OM BÄTTRE IMMUNFÖRSVAR PÅ 21 DAGAR:
“En bättre medicin än alla för­skrivna läkemedel tillsammans”

Den här fantastiska boken kommer att förändra ditt liv. Den är vackert skriven och samman­fattar de hälsobudskap som vi alla vet att vi borde följa.

Aseem Malhotra som är en framstående hjärt­läkare och ledande förespråkare för en hälsosam livsstil visar i sin bok hur man bäst undviker vår tids verkliga pandemi ­fetma, metabolt syndrom och pas­sivitet. Den billiga lösningen heter bland annat kloka matvanor och ­träning en ­betydligt bättre medicin än alla för­skrivna läke­medel till­sammans.

Successivt kommer covid-19-epidemin att försvinna, men konsekvenserna av livsstils- sjukdomarna kommer att fortsätta att leda till förtida död. Inga snabba och dramatiska ­ökningar eller toppar bara ett stigande tid­vatten av helt onödiga sjukdomar.

Aseem Malhotras 21-­dagarsmetod är inte någon udda lösning som ­försö­ker sälja på dig ­någon ­besynnerlig och ouppnåelig lära, utan den är så ­välunderbyggd som det bara kan bli. Metoden kommer att få dig att både se bättre ut och känna dig bättre. Börja i dag!

Karol Sikora är läkare, cancerspecialist, grundare av onkologiföretaget Rutherford Health och professor i medicin vid University of Buckingham.

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Frisk utan statiner

För den stora majoriteten är statiner inte en meningsfull medicin, menar Aseem Malhotra. I sin bok presenterar han en alternativ, statinfri metod för att förebygga och reversera hjärt­sjukdomar.

189 kr

Fler böcker inom samma kategorier

Se odjuret i vitögat

I Se odjuret i vitögat berättar ­Naomi Wolf hur hennes liv dramatiskt förändrades under covidkrisen. Över en natt berövades hon sina mediala plattformar och blev en persona non grata. Orsaken var att hon brutit mot vår tids kanske största tabu då hon ifrågasatte om mRNA-vaccinerna är så säkra som det påstås.

209 kr

Den verklige Anthony Fauci

Många har skrivit om covid-19-pandemin. Få har gjort det med samma kraft, passion och ambition som Robert F. Kennedy jr. Hans bok Den verklige Anthony Fauci är ett unikt grävande reportage om hur pande­min uppstod och utvecklades.

229 kr
,

Modet att behandla covid-19

Modet att behandla covid-19 är historien om de läkare och forskare som lyckades hitta säkra och effektiva behandlingar mot covid-19. Det är också historien om hur de syste­matiskt motarbetades av det medicinindustriella komplexet, som var ensidigt inriktat på vacci­ner som lösning.

209 kr