104 sidor
Inbunden
Illustrationer av Johannes Falk

Utgivningsår: 2008

ISBN: 9789185703180

Överlevnadshandbok för cyklister

119 kr

Överlevnadshandbok för cyklister är en frustande upprättelse av trafikens mest förtryckta och bespottade grupp. Med humor, skärpa och stort allvar kartläggs de tappra cyklisternas fiender bland bilister, myndigheter och medier.

Därtill ger den smarta utrustningstips och dråpligt roliga övningsuppgifter.

Boken är ovärderlig för alla strävsamma och tålmodiga vardagscyklister i våra städer, men även för alla fotgängare som passerar gatan med livet som insats och hjärtat i halsgropen.

En bok mer lojal med cyklister (och fotgängare!) än denna finns inte!

Denna bok är en populärutgåva av Stadscyklistens fälthandbok upprättad av framlidne general Konrad Phump vid Svea cykelbrigad.

Fredrik Falk har ett förflutet som journalist och copywriter. Han är åretruntcyklist i Stockholm sedan början av sjuttiotalet. Boken är illustrerad av hans son, Johannes Falk.

”Det är inte ofta man skrattar så tårarna börjar rinna, men här tror jag vi har en sådan situation. ­Boken bjuder på sjukt hög igenkänningskomik för cyklister av olika slag, och den lämnar en känsla av glad förundran. Nu ser jag bara ett problem. Det kommer att gå alldeles för fort att läsa igenom den här lilla kloka boken.” Dagens boktips på bloggen Cyklig

“Denna lilla men innehållsrika bok är en veritabel kärleksförklaring till cyklar och cyklandet. Bokens största förtjänst ligger­ i den härliga blandningen av humor och allvar, men även de mest humoristiska partierna innehåller oftast en portion allvar mellan­ ­raderna. Det blir extra tydligt i kapitlet­ ­Myndigheterna går till attack där det beskrivs hur personer som uppträder som bilister, fast utan bil, skulle låsas in bakom lås och bom medan samma beteende MED bil inte skulle få någon att lyfta på ögonbrynen. Fyndigt!” Rolli Fölsch i Bibliotekstjänst

Läs mer om boken på författarens hemsida

Läs mer

Fler böcker inom samma kategorier

Amning i vardagen

Sverige påstås vara ett amningsvänligt land, men ändå minskar amningen. Denna situation har uppkommit eftersom elementära fakta om amning har svårt att nå ut. Föräldrar får helt enkelt inte den information de skulle behöva för att få igång och upprätthålla amningen.

189 kr