Urval och tolkning Stewe Claeson. 171 sidor. Danskt band. Utgivningsår 2007

Utgivningsår: 2007

ISBN: 9789197603195

En afton på grisarnas teater

Prosadikter i urval och tolkning av Stewe Claeson

169 kr

Jag vet inte vem man skall kalla Amerikas främsta diktare idag eller som Dylan Thomas brukade säga: Är det en tävling men bland de bästa vågar jag påstå att Russell Edson är den originellaste, mest förvånande, egendomligaste och mest oefterhärmeliga. DONALD HALL

Herr och fru Anka middag knackar på dörren och ber att få bli tillagade. Fru Anka är en äldre dam.

En elefant drar sig tillbaka till en liten stuga för att tillbringa sina återstående dagar med att studera livet efter döden.

Musslor skriver dagbok om sin ensamhet.

En toalettstol spolar av sorg när den inte blir älskad av dem som sitter i vardagsrummet.

Mannen som sitter på taknocken ropar hoppla så att huset reser sig på sina grundstenar och alla tegelstenar far i backen.

Den amerikanske poeten Russell Edson har sedan början av sextiotalet publicerat märkliga sagor, fabler och berättelser – eller prosadikter som han kallar dem – som knappast liknar någonting annat. Robert Bly har sagt att Russell Edson skriver det slags poesi som en höna skulle skriva, om en höna kunde skriva dikter. Detta menat som en komplimang.

I En afton på grisarnas teater görs för första gången tillgängligt i Sverige ett stort urval av Russell Edsons prosadikter. De är hämtade från författarens hela produktion, från 1961 till 2005. Urvalet har gjorts av Stewe Claeson – som också står för tolkningen – i samråd med Russell Edson själv.

Boken har recenserats mycket positivt i Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter

Läs mer

Fler böcker inom samma kategorier

,

Den lille fursten

”Denna lilla bok, glädjesprinklande illustrerad av Eva Eriksson, är en bok för alla om hur barnet, den nya människan, ställer allt på ända och gör förflutna sorger till lappri med sina välsignade stolleprov … Den lille fursten är en äventyrsbok, för livet är ett äventyr. Framåt ska vi, och det ska svänga. Oan to tri! Oan to tri!, som gossen själv brukar säga.” Martina Montelius i Expressen

115 kr