Inbunden. 120 sidor.

Utgivningsår: 2011

ISBN: 9789185703784

Bara Sparvel

198 kr 99 kr

Barbro Lindgrens tre böcker Lilla Sparvel, Stora Sparvel och Bara Sparvel handlar om flickan Sparvel och hur hon tänkte och kände när hon var mellan fem och åtta år gammal. När böckerna utgavs första gången var de försedda med en var­ningstext om att de borde läsas i sällskap med vuxna. Genom att på ett mirakulöst sätt anta den lilla flickans perspektiv lyckas Barbro Lindgren skildra hennes upplevelser precis så nakna – och hemska – som man föreställer sig att de kunde vara.

”Detta är en bok utan en enda tillrätta­läggelse. Här slungas man gladeligen ut i Sparvelns första värsta upplevelser utan tillstym­mel­se till skyddsnät. Här finns mam­mor som skrattar för mycket ena dan och dör nästa, här finns barn som dör och vuxna som kallas dårar och barn som äter stenar, fast utan att dö … Den är verk­ligen ingen trevlig bok utan en underbar!” Rose Lagercrantz i Aftonbladet

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Julpris

Vagga mig till sömns

Vagga mig till sömns är Barbro Lindgrens nionde bok där hon berättar om tillvaron i Glömminge och vad hon tänkt och gjort genom åren.

300 kr 149 kr

Fler böcker inom samma kategorier